Beskæring af frugt træer

Nemt, hurtigt og gratis

Brug for en gartner til beskæring af frugttræer? Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokalområdet

Skal du fælde træet eller kan du nøjes med beskæring af dit frugt træ?

Har du et stort, gammelt frugttræ i haven og er du i tvivl om du er ude i en beskæring af frugt træer eller decideret fældning af træet, så læs med her. Her kan du læse om nogle muligheder du bør overveje, før du fælder træet.

 

Overvej din beslutning grundigt – eller spørg en gartner

Det giver sig selv, at når først et træ er fældet, så er det for sent at fortryde beslutningen. Har du et stort gammelt frugttræ i haven, ja så er det med til at skabe miljø, afskærmning, skygge og charme. Det tager mange år før et nyt træ vil kunne gøre det samme, så overvej virkeligt om det er tid til at fælde træet eller du blot skal nøjes med en kraftig beskæring af frugttræet.

Det er muligt at hyre en gartner til beskæring af frugtræer hvis ikke du har mod på at gøre det selv. Det kan du gøre fra siden her, hvor du gratis kan indhente 3 gartner tilbud fra lokalområdet.

 

Kraftig beskæring – det er muligt

Det er muligt at beskære et gammelt frugt træ ganske kraftigt. Dog anbefales det ikke at beskære mere end 1/3 om året. Tager du mere, så risikerer du simpelthen at træet går ud.

Men 1/3 er også ganske meget og hvis du er tålmodig og har nogle år til rådighed, ja så kan du ændre udtrykket i haven med kraftig beskæring men stadigt bevare det sunde gamle træ uden det er nødvendigt at fælde det.

 

En kronereduktion vil skabe mere lys

Har du overvejet at få lavet en kronereduktion? Det er et indgreb hvor træet beskæres i kronen for at skabe mere luft og måske skabe en smukkere form på træet. Det kan være en mulighed hvis blot træet er blevet for stort og tager solen eller rager for tæt på tag eller ledninger.

 

Hvornår skal frugt træer beskæres?

Det bedste tidspunkt for beskæring af frugt træer er om sommeren, hvor de er i fuld vækst. Ikke alle er tilhænger af beskæring på dette tidspunkt, men ny forskning viser at det er mere skånsomt at beskære træet om sommeren.

På dette tidspunkt er der større indhold af sukkerstoffer og hermed masser af energi for træet til at hele sårene efter beskæring. Dette er en fordel da det giver et sundere træ og dit frugt træ vil hurtigt komme sig over skaderne efter kraftig beskæring.

 

Gode råd til beskæring

I videoen her får du nogle gode råd og tips til god beskæring af et frugttræ.

Podning på et eksisterende frugt træ

Har du et sundt træ, f.eks. et blommetræ, men bryder dig ikke så meget om smagen af frugten. Ja faktisk ville du hellere have haft en anden sort, så læs med her.

Stammen er guld værd i din have, og den kan skabe fundament for et ret fantastisk frugt træ.

Det er nemlig muligt at pode alverdens typer blommer på den eksistrende grundstamme, så dit frugttræ i fremtiden bærer frugter af lige de sorter, du ønsker.

At bevare stammen giver dig en kæmpe fordel, da træet er etableret og herfra vil de nypodede grene hurtigt vokse sig større og bære frugt langt hurtigere end hvis du startede fra bunden med at plante et nyt træ.

Du kan i øvrigt pode meget andet end andre blommesorter på stammen, ja faktisk kan du pode helt andre typer frugt så som abrikos, fersken ja endda mandel.

Vil du gerne have hjælp til podning i stedet for beskæring af frugt træ, så kan du få 3 tilbud fra lokale gartnere ved at bruge formularen på siden her.

 

Kast dit afklip på et kvashegn?

Kender du begrebet kvashegn? Det er alletiders måde at komme af med grenaffald efter beskæringen og er samtid en stor gevinst for dyrelivet i haven. Kort fortalt er det et hegn hvorpå grenene arrangeres og klippes til, så de fylder meget lidt og kan skabe et naturligt hegn i din have. Læs mere om kvashegn her.

 

Kontakt din lokale gartner for hjælp til beskæring eller fældning af frugttræer

Det kan godt være du ikke selv skal tage beslutningen om, hvorvidt træet skal fældes eller bevares ved beskæring. Er du i tvivl, kan du med fordel finde en gartner til beskæring af frugtræer.

På siden her kan du få kontakt til en gartner i dit lokalområde, der kan hjælpe dig med en beslutning samt gode råd og vejledning

Sådan fungerer det

Gartnerhjælp - sådan gør du

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand