Vi gør det nemt for dig:

Få 3 tilbud på at fjerne hæk

Nemt, hurtigt og gratis

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokalområdet til at få fjernet din hæk

 

Før du går i gang med at fjerne din hæk

Fjernelse af en hæk kan være en tidskrævende og anstrengende opgave, afhængigt af størrelsen af hækken og dens rodnet. I mange tilfælde kan det betale sig at få gartnerhjælp i form af rodfræsning til at få bugt med hele hækken og alle rødder.

I artiklen her kan du både få tilbud på gartnerhjælp til at fjerne hækken og få råd til, hvordan du selv griber opgaven an.

 

Hvad koster det at få fjernet en hæk?

Mange vælger at hyre en gartner ind til at fjerne hæk med rødder – og det med god grund. Det er ofte ikke så dyrt som man tror, og ofte så er det penge der er godt givet ud ifht. det bøvl man slipper for.

Man kan hyre en gartner med rodfræsningsudstyr til opgaven. Prisen på at fjerne hæk afhænger meget af opgaven, men ofte får du en fast pris pr. m2. Den vil typiske variere mellem 100-200 kr alt efter firma og betingelser.

Vær obs på at der kan være et minimumsbeløb på opgaven og tilsvarende vil du ofte kunne opnå rabat ved større opgaver. Vær obs på at nogle tager penge for kørsel.

Sådan bestiller du tilbud på fjernelse af hæk

På siden her gør vi det nemt for dig at finde den rette person til opgaven. Her kan du indhente 3 uforpligtende tilbud fra en gartner tæt på dig.

Sådan foregår det:

Gartnerhjælp - sådan gør du

Sådan kan du selv fjerne din hæk

Her er nogle trin, du kan følge for at fjerne en hæk:

  1. Fjern alt uønsket affald, snavs og grene fra hækken.
  2. Brug en sav eller beskæresaks til at skære hækken ned til jordeniveau.
  3. Grav op omkring rødderne af hækken med en spade eller skovl.
  4. Træk rødderne ud af jorden ved hjælp af en rive eller en lignende værktøj.
  5. Herefter skal du bortskaffe affaldet. Du kan køre det på genbrugspladsen eller placere det i et kvashegn.

Husk, at fjernelse af en stor og gammel hæk kan være en større opgave, og det kan være nødvendigt at få gartnerhjælp til opgaven. Det er også en god idé at undersøge lokale love og reguleringer omkring fjernelse af hække, da der kan være begrænsninger eller krav, der skal opfyldes.

Det anbefales ikke at bruge gift til opgaven. I mange tilfælde vil det slå andet ihjel og lagre sig i jorden, og konsekvenserne deraf kan det være svært at forudse.

 

Hækkens rodnet kan være stort og vanskeligt at fjerne

Størrelsen på hækkens rodnet varierer afhængigt af plantens art, størrelse og alder. Dertil har det betydning om hækken har haft gode vækstforhold pådens placering.

Generelt har hække et bredt rodnet, der strækker sig til siden på begge sider af planten. Hækkens rod stikker ikke dybt, så det er en større opgave at fjerne hækkens rødder i bredden.

En typisk hæk af moderat størrelse og alder kan have et rodnet, der strækker sig ca. 1-2 meter på begge sider af planten. Hække af større størrelse og alder kan have et mere omfattende rodnet, der kan strække sig ud i jorden op til flere meter fra planten.

Det er ofte en lidt større opgave at fjerne hækkens rødder end man lige tror.

 

Fjernelse af hæk i skel

Hvis hækken står i skel, dvs. på grænsen mellem to ejendomme, er der visse ting, du skal huske på, når du fjerner den:

Tal med din nabo
Før du begynder at fjerne hækken, bør du tale med din nabo om det og sikre dig, at de er enige i planen.

Bliv enige om professionel fjernelse af hækken

Det kan i mange tilfælde være svært at fjerne en stor hæk. Så for at komme så let om det som muligt, kan i fælles indhente tilbud på at få fjernet hæk. Det er godt at kunne deles om udgifterne til den type opgaver, og når opgaven aftales i fællesskab, så er chancen for at nogen er utilfredse med resultatet også mindre.

Respekter naboens grund

Vælger du selv at fjerne hække, så sørg så vidt muligt for kun at fjerne hækken på din egen side af skellet. Det er ofte ikke muligt så sørg for at aftale omfanget med din nabo først. Undgå altid at beskadige naboens ejendom eller planter.

Tjek lokale love og regler

Der kan være lokale love og regler, der regulerer fjernelse af hække i skel. Tjek derfor med de lokale myndigheder, om der er nogen regler, du skal følge.

Del arbejdsbyde og omkostningerne

Hvis begge parter er enige i at fjerne hækken, kan det være en god idé at dele omkostningerne ved fjernelse og bortskaffelse af hækken. Afstem også præcis hvem der gør hvad inden du begynder.

Overvej et alternativ til hækken

Hvis hækken har fungeret som skel mellem de to ejendomme, kan det være en god idé at erstatte den med en anden form for markering af skel. Det kan være et hegn, så der stadig er en klar grænse mellem ejendommene.

Husk, at fjernelse af en hæk i skel kan være en følsom sag, og det er vigtigt at være hensynsfuld over for din nabo og følge lokale love og regler.

 

Fjernelse af hæk med grab

Det er naturligvis muligt at fjerne en hæk med en grab fra en rendegraver eller minigraver. Man ville typisk bruge en rodfræser men er du rutineret bruger af et køretøj med grab, så prøv det.

Sørg igen for at have dine aftaler på plads med din nabo.

Det er vigtigt at være meget obs på ikke at beskadige ledningsnet, kloakering eller andre ting i jorden.

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand