Vi gør det nemt for dig:

Få 3 tilbud på fjernelse af rødder fra jorden

Nemt, hurtigt og gratis

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokalområdet til at fjerne genstridige rødder

Hjælp til haveservice

Skal du have fjernet rødder i jorden, måske fra en hæk, buske eller et træ, så se med her. Her får du tips til, hvordan du gør. Du kan bestille hjælp, hvis ikke du vil gøre det selv.

Metoden du skal bruge til at fjerne rødder i jorden, afhænger af størrelsen og typen af rødderne. Noget kan klares med håndkraft, men i mange tilfælde vil det være nødvendigt med hjælp fra en maskine.

 

Fjern rødder i jorden med maskinkraft

Det kan være nødvendigt at bruge en maskine til at fjerne rødder, især hvis rødderne er store eller dybt nede i jorden. Der er flere forskellige typer af maskiner, der kan bruges til at fjerne rødder, herunder gravemaskiner, rodfræsere og stubfræsere.

 

Fjernelse af rødder med gravemaskine

Gravemaskiner, f.eks. en minigraver, er normalt den bedste mulighed, hvis rødderne er meget store eller dybt nede i jorden. En gravemaskine går dybt og får det hele med.

Det anbefales især at fjerne rødder med gravemaskine, hvis området skal udlægges med fast belægning, f.eks. en indkørsel, terrasse eller andre flisebelagte områder. Det skyldes, at hvis ikke man får rødderne med i dybden, vil de kompostere og det vil over tid give sætninger.

Ulempen ved denne metode er lidt grovere og gør større skade på haven generelt. Så er det vigtigt at fjerne rester af stubbe og rødder nænsomt hvor omgivelserne bevares bedst muligt, så overvej i stedet fjernelse med en rodfræser.

 

Fjernelse af rødder med en rodfræser

Rodfræsere og stubfræsere er specialiserede maskiner, der er designet til at fræse rødderne til flis og savsmuld. De kan bruges både når du skal fjerne rødder fra buske, hække og bambus men også stubben og rødderne fra træer. Faktisk kan en professionel rodfræsermaskine både fjerne stubben og rødderne fra træer såvel som buske.

Det er den mest nænsomme måde at få fjernet rødder på, og der er flere fordele ved denne metode, bla. at jorden fræses helt op hvorefter det er meget nemt at nyanlægge en hæk, etablere et nyt bed eller plante et nyt træ. Læs mere om stubfræsning her.

 

Få hjælp til at fjerne rødder i jorden

På siden her har vi gjort det nemt for dig at få hjælp fra fagfolk til at fjerne rødder i jorden. Her kan du bestille 3 tilbud på opgaven fra anlægsgartnere eller haveservice firmaer i dit lokalområde. Det er gratis at få disse tilbud og du forpligter dig ikke til at vælge dem, hvis ikke servicen lever op til dine forventninger.

Fjernelse af rødder på buske og træer

Hvad koster det at få fjernet rødder?

Det afhænger virkeligt meget af opgaven og firmaet, der byder ind på opgaven, samt hvor meget og hvor tungt maskineri, der skal til. Her er nogle prisestimater, der kan give dig en idé.

Rodfræsning af 30 m hæk – du står for nedskæring og bortskaffelse: 
Regn med ca. 4500,-

Opgravning og bortskaffelse af 30 m hæk med minigraver
Regn med ca 7000,- kr

Fræsning af 4 stk træstubbe ø 25 cm
– Regn med 1000-1400 kr.

Rodfræsning af 10 m2 bambus
– regn med 1000-1500 kr

Timepris for et haveservice firma til fjernelse af rødder fra f.eks. buske, hæk og bambus.
Regn med ca. 450 kr/time

Disse priser er kun vejledende. Vil du have en præcis pris, kan dette indhentes gratis via knappen herunder.

Sådan bestiller du tilbud på fjernelse af rødder

Gartnerhjælp - sådan gør du

Specielle forhold ved at fjerne rødder fra buske

Det er rigtigt ofte en fordel at få dette gjort med en rodfræser, simpelthen fordi du får klargjort stedet til beplantning af nyt. Under rodfræsning løsnes jorden, så det er nemt at plante f.eks. en ny hæk. En standard rodfræsning fjerner rødder i ca 20 cm dybde, hvilket i de fleste tilfælde vil være nok når du vil have fjernet buske eller have fjernet en hæk.

Ønsker du at anlægge ny græsplæne eller etablere et bed, så vil dette være lige til at gå til efter denne behandling.

 

Specielle forhold ved fjernelse af rødder fra store træer

Du skal være obs på at rodnettet kan være stort og kraftigt på store træer. Som tommelfingerregel er rodnettet så bredt som træets krone. Her skal du overveje, hvor stort et område, du ønsker rødderne fjernet fra, og hvor dybt du vil have det fjernet.

Sådan fjerner du rødder med håndkraft

 

Grav omkring rødderne

Grav omkring rødderne med en spade eller greb. Grav i en cirkel rundt om rødderne og prøv at grave så dybt som muligt.

Træk rødderne op

Når du har gravet omkring rødderne, så forsøg at trække dem op af jorden. Hvis rødderne er store og kraftige, kan du bruge en greb, ørnenæb eller en spade til at løsne dem fra jorden.

Brug en sav

Hvis rødderne er for store til at trække op, kan du bruge en sav til at skære dem i mindre stykker.

Grav dybere

Hvis rødderne stadigt har fat, kan du prøve at grave dybere ned i jorden og gentage processen. Fortsæt med at grave omkring rødderne og træk dem op, indtil du har fjernet dem helt.

Husk at få det hele med

Nogle buske – så som bambus – kan vokse videre fra rester af rødder i jorden. Undersøg om dette er tilfældet med den type plante, du vil fjerne, og vær opmærksom på at få det hele med, hvis de kan det.

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand