Lokalgartner

Fradrag for havearbejde

Nemt, hurtigt og gratis

Her kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud på hjælp til haven

Find din lokale havemand

Den gode nyhed: Ja, du kan få fradrag for havearbejde

 

I nogle tilfælde kan du få fradrag for havearbejde. Det afhænger af omstændighederne og den konkrete situation. Generelt set kan man få fradrag for havearbejde, hvis arbejdet er udført i hjemmet eller fritidsboligen og det er en udgift til vedligeholdelse af ens bolig eller sommerhus.

Fradraget kan omfatte udgifter til f.eks. klipning af hæk, græsslåning, beskæring af træer og buske, plantning af blomster og buske, fjernelse af ukrudt og mere. Der er dog visse begrænsninger og regler for fradraget, og man kan normalt kun fradrage udgifterne til selve arbejdet, og ikke til materialer og udstyr.

 

Hvor meget kan du få i fradrag for havearbejde?

Ifølge SKAT kan du få op til 6.600 kr. i fradrag for havearbejde pr. person i 2023 (6.400 kr. i 2022).

Servicefradragets værdi er ca. 26 % i 2023 (26 % i 2022). Hvis du har betalt 1.000 kr. for en serviceydelse, sparer du ca. 260 kr. i skat.

Det er en god idé at undersøge reglerne for havearbejde fradrag hos SKAT eller spørge en skatterådgiver eller revisor, hvis du er usikker på reglerne eller ønsker mere information om fradragsmulighederne. Her kan du læse mere om servicefradrag hos SKAT.

 

Sådan oplyser du dit fradrag til SKAT

Du kan på forhånd angive dit forventede servicefradrag i forskudsopgørelsen.

Hvis du allerede har modtaget og betalt regninger for serviceydelser, kan du angive disse i Forskudsopgørelsen. Når beløbet er oplyst og betalingsdato er anført, bliver fradraget overført til din årsopgørelse.

 

Vigtigt at huske, hvis du vil opnå dit fradrag for havearbejde

 

Det er vigtigt at huske på at du skal betale for havearbejdet på elektronisk vis – f.eks. med dankort, MobilePay eller via netbank. Du vil ikke kunne opnå fradrag hvis ydelsen er betalt med kontanter.

Det er derfor vigtigt at gemme din dokumentation for det udførte arbejde.

Når du bestiller en havemand til at udføre opgaven fra siden her, så er du sikret at firmaet tager imod elektronisk betaling.

 

Find den rette havemand til at hjælpe dig i haven

Vi har gjort det nemt for dig at indhente en pris på haveservice til din private have. På siden her kan du nemt hente 3 tilbud fra haveservice firmaer i lokalområdet – gratis og uforpligtende.

Typiske opgaver i haven der er fradragsberettiget

Du kan bestille tilbud på disse opgaver eller bare finde en fast havemand på knappen herunder.

Sådan bestiller du tilbud på opgaven:

Gartnerhjælp - sådan gør du

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand