Vi gør det nemt for dig:

Få en skarp pris på ny græsplæne

Nemt, hurtigt og gratis

Her kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokalområdet til anlæg af ny græsplæne

Hjælp til haveservice

Der er flere ting der her indflydelse på prisen på en ny græsplæne. Det er f.eks. hvor stor en græsplæne du vil anlægge, hvilke frø du bruger, om der skal foretages jordforbedring samt dine ønsker til vanding og gødning.

På siden her kan du få en ide om prisen på en ny græsplæne samt tips til, hvordan du selv kan etablere en ny græsplæne.

Ønsker du hjælp til opgaven, så har vi gjort det nemt for dig at hente 3 tilbud fra gartnere og havemænd i lokalområdet – gratis og uforpligtende.

Dette er med til at bestemme prisen på en ny græsplæne

Typen af græsfrø

Udgiften til græsfrø afhænger naturligvis af den type græs, du vælger, og mængden af frø, du skal bruge til dit område. Spørg gerne en professionen om hvilken type frø der egner sig til dit område og dine behov. Priser på såning af græs bør dog ikke variere meget på grund af dette.

Er det nødvendigt med Jordforbedring

Måske er området sundt og køreklart men det kan også være nødvendigt at forbedre jorden for at skabe de bedste vækstforhold for nysået græs. Hvis du skal tilføje kompost eller justere jordens pH-niveau, kan der være omkostninger forbundet med indkøb af disse materialer.

Ønsker du et vandingssystem

En ny græsplæne skal vandes, og måske ønsker du et blivende vandingssystem. Afhængigt af løsningen, kan der være udgifter forbundet med dette.

Værktøj og udstyr

Det kan være nødvendigt at købe eller leje værktøj og udstyr når du anlægger en græsplæne. Det kan være en fræser, såmaskine eller tromle og dette skal du naturligvis have med i budgettet.

Ønsker du professionel hjælp til etablering af ny græsplæne

Hvis du vælger at ansætte en gartner eller havemand til at anlægge græsplænen, vil det naturligvis koste en arbejdsløn. Du kan vælge at få hjælp på timebasis til de opgaver, du ikke selv ønsker at udføre. Eller du kan bestille en fast pris på anlæg af græsplænen.

Udgifter til vedligeholdelse

Når græsplænen er anlagt, kan der være omkostninger til vedligehold. Hvis du selv står for dette, så vil omkostningerne begrænse sig til vand, gødning og drift af græsslåmaskinen.

Du kan også vælge at bestille en havemand til opgaven. Via siden her kan du få 3 tilbud på fast hjælp til vedligehold og pleje af din græsplæne.

Typiske timepriser for anlæg af ny græsplæne

Du kan vælge at hyre en havemand ind på timebasis for hele eller dele af opgaven. I dette tilfælde her nogle vejledende priseksempler (nb: Det vil variere fra firma til firma og er derfor kun vejledende).

Rydning af buskads
Regn med ca. 450 kr/time ex moms

Fræsning af området (tillæg for maskine)
Regn med ca. 500 kr/time ex moms

Såning af nyt græs (uden materialer)
Regn med ca. 425 kr/time ex moms

Du vælger selv om du vil have udført hele eller dele af opgaven.

Der kan komme tillæg ifht. kørsel, bortskaffelse eller specielle forhold omkring opgaven.

Du kan også bestille tilbud på en fast pris på hele opgaven. Her vil prisen variere efter de faktorer, der nævnes på siden her.

Sådan anlægger du en ny græsplæne

Vil du kaste dig ud i “projekt smuk ny græsplæne”, så kommer her et par tips til etablering af ny græsplæne.

 

Trin 1: Forberedelse af området

Vælg det område, hvor du ønsker at anlægge græsplænen. Er der en eksisterende græsplæne, skal den fjernes helt hvis den er i meget dårlig stand. Læs mere om at fjerne en græsplæne her. Fjern ukrudt så godt som muligt og huske også at fjerne sten og rødder. Harv jorden eller fræs den for at løsne den, så frøene kan slå rod.

Trin 2: Jordforbedring

Det kan være en rigtig god ide at forbedre jorden, så plænen kan hente næring i jorden til at etablere sig smukt. Tilføj kompost eller muld til jorden for at forbedre dens struktur og næringsindhold. Du kan også teste jordens pH-niveau og foretage de nødvendige justeringer med kalk eller svovl, for at skabe de optimale vækstbetingelser for græsset.

Trin 3: Vælg den rigtige græsfrøblanding:

Det kan godt betale sig at bruge lidt tid på dette. Vælg en græsfrøblanding, der passer til dit klima og behov. Der findes forskellige typer græsfrø, såsom skyggegræs, tørketålende græs osv. Læs grundigt på pakken for at vælge den rigtige type til dit område, eller spørg din gartner eller havemand til råds.

Trin 4: Så græsfrøene jævnt

Så græsfrøene jævnt over område ved at bruge en såmaskine eller ved at håndså dem. Følg anvisningerne på frøpakken vedrørende den anbefalede mængde frø pr. kvadratmeter.

Trin 5: Vand regelmæssigt

Det er vigtigt at vande området grundigt efter såning. Det vil sikre, at frøene har tilstrækkelig fugt til at spire og slå rod og det betyder, at frøet får bedre kontakt med jorden og dermed nemmere kan få fat. Herefter er det vigtigt at fortsætte med at vande regelmæssigt indtil græsset er vokset til en højde på ca. 5 cm. Det er vigtigt at du er meget opmærksom på de små planter i starten, da en tørkeperiode kan tage livet af dem ganske hurtigt.

Trin 6: Pas på ukrudt

Hold øje med eventuelt ukrudt, der kan dukke op i din nye græsplæne, og fjern det om nødvendigt. Din græspæne ønsker ikke at konkurrere med ukrudt om vand og næring, og derfor er det bedst at fjerne ukrudtet, inden det får fat.

Trin 7: Første klipning af din nye græsplæne

Når græsset er vokset til en højde på ca. 7-8 cm, kan du klippe det for første gang. Klip ikke mere end en tredjedel af græshøjden ad gangen, og sørg for at bruge en skarp plæneklipper med den rigtige indstilling for at undgå at beskadige det nye græs.

Flot resultat efter fræsning af græsplæne

Sådan bestiller du tilbud på opgaven:

Gartnerhjælp - sådan gør du

Husk at beskrive opgaven så detaljeret som muligt

Når du vil bestille tilbud på etablering af ny græsplæne, er det vigtigt, du beskriver opgaven så præcist som muligt. Det kan være vanskeligt at give en præcis pris på en ny græsplæne, men jo mere detaljeret du er når du beskriver opgaven, desto mere præcis er prisen. 

 

Beskriv gerne ting som:

  • Hvor mange m2 skal græsplænen være
  • Kan du selv udføre noget af arbejdet eller ønsker du f.eks. kun en priser på såning af græs eller priser på anlæg af græsplænen
  • Er der specielle forhold i terrinet
  • Findes der en gammel plæne i forvejen
  • Ønsker du at få fjernet affald eller klarer du det selv
  • Hvordan er adgangsforholdene
  • Ønsker du hjælp til vedligehold og efterbehandling

Spartip: Sådan anlægger du en billig ny græsplæne

Der er flere måder at få prisen på anlæg af græsplæne i bund. Her er nogle gode sparetips:

Vælg den rigtige græsfrøblanding

Der er forskellige typer græsfrø, og priserne kan variere. Vælg en græsfrøblanding, der passer til dit klima og behov, men som stadig er økonomisk overkommelig.

Hent din kompost på genbrugspladsen

Det kan være dyrt at købe kompost, så derfor kan du med fordel hente gratis kompost på den lokale genbrugsstation.

Forbered selv jordstykket så godt du kan

At forberede jorden til en græsplæne er en vigtig del af processen. Du kan spare penge ved selv at gøre det selv i stedet for at ansætte en professionel til opgaven. Eller tag selv nogle af opgaverne og overlad resten til havemanden. Det kan f.eks. være fjernelse af ukrudt, sten og rødder og fræsning af jorden. Læs mere om det her. Hvis du hyrer en havemand på timebasis, så vil du kunne reducere prisen på arbejdet ved selv at gøre så meget, du orker.

Vær helt skarp på den rigtige størrelse af plænen

Overvej nøje, hvor stor din græsplæne skal være, og forsøg at undgå at gøre den større end nødvendigt. Jo større plæne, desto mere frø, jord og vedligeholdelse vil du have brug for, hvilket kan øge omkostningerne.

Så frøene så jævnt som muligt

Sørg for at så græsfrøene jævnt for at undgå at bruge for mange frø. Hvis frøene er for tæt på hinanden, kan de konkurrere om vand og næring og det kan betyde en tynd og svag græsplæne. Så der er ikke nogen fordel i at så flere frø en anvist – det vil kun gøre projektet dyrere.

Vær opmærksom på vanding

Vand kun din græsplæne, når det er nødvendigt, og undgå overvanding. Ved overvanding får du ikke noget værdi for pengene, da det blot forvinder. Dertil er det en god ide at vande morgen eller aften så du minimerer fordampningen.

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand