Tips til renovering af fliserområder

Skal man renovere fliser eller bygge nyt? Det er altid et godt spørgsmål, der er værd at overveje til bunds.

Har du f.eks. et eksisterende fliseområde, f.eks. på en terrasse, der trænger til en ansigtsløftning, så er der altså meget man kan gøre, for at få det til at se ud som nyt igen, og derfor slippe for udgiften til at anlægge ny terrasse.

 

En god fliserensning gør overraskende godt

Man skal virkeligt ikke undervurdere effekten af en god fliserensning. Det er verdens nemmeste måde at få din terrasse til at se ud som nyt på. Det kan være nemt at gøre selv, men der er også fagmænd der er ret gode til den slags. Det kan du læse mere om på www.rensfliser.dk

 

Sørg for at kanterne er skarpe og uden rødder

Har fliserne ligget længe i et område med bevoksning, så kan fliserne blive ganske skæve, fordi rødderne skubber på nedefra og ødelægger symmetrien. Det kan være rigtigt træs at se på, og i nogle tilfælde, kan du nemt selv gøre det pænt igen ved at trække et par fliser op, fjerne rødderne og lægge fliserne på plads igen.

I nogle tilfælde skal der dog en fagmand ind over, især hvis der er tale om store træer der har kraftige rødder.

Her vil jeg anbefale dig at tage fat i en gartner, der kan give dig overordnet vejledning om mulighederne. Kan det klares med beskæring af rødderne. Eller skal træet fældes helt.

Det kan også være at træet er til skade for dit hus og i den forbindelse er det måske godt at få nogle nye øjne på. Det kan jo være at der kan tænkes en helt anden løsning ind.

Denne fagmand kan også fortælle om fliseområdet kan reddes med stubfræsning.

 

Overvej at fælde store træer og buske

Man skal altid overveje at gå så hårdt til værks, men store træer og buske kan nogle gange genere mere end de gør godt. F.eks. er det ofte pga. deres skygge at fliserne bliver fedtede og grimme at se på. Du vil kunne undgå at rense dine fliser så tit, hvis ikke træer og buske hænger ind over.

Snak med din fagmand om det er tid til træfældning og efterfølgende stubfræsning. Eller hør ham om der skal en helt ny løsning til, hvor man inddrager træer og buske som en del af miljøet. Ofte kommer de fedeste løsninger frem, når man formår at integrere omgivelserne.

Vidste du…

At du kan indhente tilbud på alle typer gartneropgaver fra denne side, så som forskellige typer af træfælding, kronereduktion af træer og tilbud på stubfræsning.