Vi gør det nemt for dig:

Reparation af græsplæne

Nemt, hurtigt og gratis

Gør det selv eller få 3 gratis og uforpligtende tilbud på reparation af græsplæne

Få gartner-hjælp

Der kan være mange grunde til reparation af græsplænen, men uanset hvad, er målet at genetablere en smuk, grøn og sund græsplæne.

I denne artikel får du tips til, hvordan du selv kan reparere din græsplæne. 

Ønsker du hjælp til opgaven, så har vi gjort det nemt for dig at hente 3 tilbud fra anlægsgartnere og havemænd i lokalområdet – gratis og uforpligtende.

Denne side indeholder reklamelinks

Hjælp til reparation af gammel græsplæne

Reparation af græsplæne med ujævnheder

Hvis din græsplæne har skader eller ujævnheder, kan du gøre dette for at reparere den:

 

Fjern ukrudt og dødt græs

Start med at fjerne ukrudt og dødt græs fra det berørte område. Græstuer og store ukrudtsplanter kan i sig selv gøre overfladen meget ujævn.

Giv luft til græsplænen

Hvis jorden i din græsplæne er kompakt og har en dårlig dræningsevne, kan du ”lufte” den.  Det vil sige at sørge for at forbedre luftcirkulationen og at sørge for at vandet kan forsvinder hurtigere fra overfladen. Dette kan f.eks. gøres ved at fræse græsplænen.

Fjern eventuelle hjulspor

Lukker du en minigraver ind på din græsplæne, eller har du haft tung trafik, skal du sikre dig at de bruger køreplader, så du ikke får sammentrykkede spor. Er det sporene du vil af med, kan du læse mere her.

Reparer græsplænen med en god topdressing

Topdressing er rent faktisk løsningen på rigtigt mange problemer med græsplænen. Når du tilføjer topdressing i form af muld eller kompost, så giver du næring til græsset samtid med du får mulighed for at gøre den helt jævn. Planterne vil trives i denne type jord og det vil på sigt give dig en plæne der er mere modstandsdygtig overfor tørke, slid og skadedyr. Det vil på sigt gøre behovet for reparation af græsplænen væsentligt mindre.

hjælp til reparation af plæne

Vil du have hjælp til opgaven, kan du altid få hjælp af en lokal gartner. Du kan bestille 3 uforpligtende tilbud fra firmaet i dit område, der kan hjælpe dig med en flot græsplæne.

Leder du efter et godt produkt til jordforbedring, kan denne prisvenlige topdressing til plænen fra havehandel.dk anbefales.

Den er 100% organisk gødet og blandet af danske kvalitetsmaterialer. 

Modvirker mos, gåsebiller, ukrudt og gule pletter i græsplænen. Se den hos havehandel.dk her.

topdressing til græsplænen

Gør overfladen jævn

Hvis der er ujævnheder i græsplænen, kan du bruge en havetromle til at gøre overfladen mere jævn.

Fyld de værste huller eller lavninger med en topdressing i form af jord eller kompost og kør herefter tromlen over græsplænen. Vær dog opmærksom på ikke at overgøre dette, da jorden presses sammen og det kan skabe dårlige vækstbetingelser for græsset.

Så nyt græs

Hvis der er tynde eller nøgne pletter i græsplænen, f.eks. efter muldvarpskud, kan du så nyt græs i  disse områder. Rens området for evt. ukrudt, riv det let og spred græsfrøene jævnt.

Husk at vælge de rigtige græsfrø, der passer til din eksisterende græsplæne.

 

Husk, at det kan tage tid for din græsplæne at komme sig fuldt ud, og det kan være nødvendigt at gentage nogle af disse trin for at opnå de bedste resultater. Hvis plænen er meget skadet eller du er usikker på, hvordan du skal reparere din græsplæne, kan det være en god idé at kontakte en anlægsgartner eller havemand for rådgivning og hjælp til projektet.

Reparation af gule pletter i græsplænen

Gule pletter i græsplænen kan være forårsaget af flere faktorer, herunder manglende vanding, overvanding, næringsmangel, sygdomme, skadedyr eller for meget trafik. Her er nogle tips til at reparere gule pletter i din græsplæne:

 

Find årsagen til de gule pletter

Før du begynder at reparere de gule pletter i græsplænen, er det vigtigt at finde årsagen til problemet. Det er vigtigt for at kunne sætte ind på den rigtige måde for at rette op på situationen nu og på sigt forhindre at de gule pletter kommer igen.

Hvis plænen mangler vand

De gule pletter kan skyldes manglende vanding. Det sker i tørre perioder på sommeren, og faktisk kan det ikke anbefales at begynde at vande plænen. Hvis du vander betyder det bare at græsset vænner sig til vand og rødderne forbliver overfladiske. Hvis ikke du vander, vil rødderne søge ned og det gør planten stærkere og på sigt mere modstandsdygtig overfor tørke. Når tørken er ovre, vil din plæne i de fleste tilfælde blive grøn igen.

Gødning af plænen

Gule pletter kan også være et tegn på næringsmangel. Anvend en passende græsgødning, der er rig på kvælstof, fosfor og kalium, for at give græsset de nødvendige næringsstoffer. Følg doseringsanvisningerne på gødningsproduktet og sørg for at sprede det jævnt over de berørte områder.

Alternativt kan du sprede et lag kompost eller topdressing på plænen. Det vil gøde din plæne på en naturlig måde og kan give et rigtigt flot resultat. Se tips til dette længere oppe i artiklen.

Luftning af plænen

Hvis jorden er kompakt og dræning er dårlig, kan du fræse den for at forbedre luftcirkulation og drænevne. Du kan læse mere om fræsning af græsplænen her.

Skadedyr i græsplænen

Gule pletter skyldes ofte skadedyr som insekter eller larver. Gåsebillelarver er ofte skyld i dette – læs mere om gåsebiller her. Spørg en anlægsgartner eller en skadedyrsbekæmper for at få vejledning i, hvordan du bedst håndterer det.

Så nyt græs

Hvis pletterne ikke er forårsaget af sygdomme eller skadedyr og det bare drejer sig om tynde eller nøgne pletter, kan du pletså nyt græs på disse områder. Rens området, riv det let for at skabe en jævn overflade, og spred græsfrøene jævnt.

Husk pleje og vedligehold

Efter reparation af græsplænen er det vigtigt at blive ved at pleje græsplænen for fortsat at holde den pæn. Det kan være i form af gødning, klipning og beskyttelse mod skadedyr og sygdomme.

 

Hvis de gule pletter fortsætter eller bliver værre trods dine bestræbelser, kan det være en god idé at kontakte en anlægsgartner for yderligere rådgivning og hjælp.

Ønsker du hjælp til at reparere din græsplæne?

Ønsker du hjælp til opgaven, kan du nemt finde en anlægsgartner eller havemand i dit lokalområde, der kan hjælpe dig med at få en flot plæne.

Igennem siden her kan du finde et lokalt firma – uanset hvor i landet du bor.

Husk, det er gratis og uforpligtende at bestille tilbud på opgaven, og når du får flere tilbud er det nemmere at finde et firma der giver et tilbud der matcher dine forventninger.

Sådan bestiller du tilbud på opgaven:

1: Indsend din opgavebeskrivelse

Giv en kort beskrivelse på 3byggetilbud.dk af den opgave, du ønsker at få udført

2: Opgaven behandles

Serviceafdelingen hos 3byggetilbud kontakter dig telefonisk for at være sikker på at opgaven er forstået korrekt

3: Du modtager tilbud

Tre udvalgte håndværkere giver dig et tilbud

4: Du vælger håndværker

Du kan vælge frit mellem de tre tilbud, hvorefter opgaven udføres. Det er en gratis og uforpligtende service.

3

Derfor anbefaler vi 3byggetilbud.dk

 • Det er gratis og uforpligtende at hente 3 tilbud
 • Hurtigt klaret – tager kun 5 min. at bestille tilbud
 • De har forhåndsudvalgt de bedste firmaer til opgaven – så du får kun tilbud fra kvalificerede firmaer
 • Du kan spare mange penge – flere end du tror
 • Gratis entreprisegaranti på 35.000 kr. for private der vælger en håndværker via 3byggetilbud.dk

Husk at beskrive opgaven så godt som muligt

Når du vil bestille tilbud på reparation af din græsplæne, er det en god ide at beskrive opgaven, så godt du kan. Så bliver det nemmere for et firma at give en præcis pris. 

 

Beskriv gerne ting som:

 • Hvad er udfordringen med din plæne
 • Hvor mange m2 skal repareres
 • Er der specielle forhold i terrinet
 • Hvordan er adgangsforholdene
 • Ønsker du hjælp til vedligehold og efterbehandling – evt. eftersåning af græs.

Mere viden om pleje af græsplænen

Vil du vide mere om pleje af græsplænen og hvad du kan få hjælp til, kan du læse mere på disse sider.

 

Derfor skal du finde din hjælp her

 • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
 • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
 • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand