Vi gør det nemt for dig:

Få hjælp til stubfræsning

Nemt, hurtigt og gratis

Her kan du få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokalområdet til stubfræsning

Hvad er stubfræsning?

Stubfræsning er en proces, hvor man fjerner træstubbe fra jorden ved hjælp af en særlig maskine kaldet en stubfræser. En stubfræser er normalt udstyret med en roterende fræserhoved, som er monteret på en ramme med hjul og styrehåndtag.

Når man skal fjerne en træstub, placeres stubfræseren over stubben, og fræserhovedet sænkes ned på stubben. Fræserhovedet roterer og skærer træet i mindre stykker, som gradvist fjernes fra jorden, indtil stubben er helt fjernet. Processen kan være hurtig og effektiv og efterlader en jævn overflade på jorden, hvor stubben tidligere var placeret.

Stubfræsning bruges ofte i havearbejde og skovbrug, hvor træstubbe kan udgøre en hindring eller være til gene for beplantning og konstruktion af bygninger eller veje.

Stubfræsning udført professionelt

Hvad koster det at få lavet stubfræsning?

Prisen på stubfræsning varierer rigtigt meget fra opgave til opgave. Det har stor betydning hvor stor stubben er og hvor mange stubbe du skal have fjernet.

Du betaler oftest en fast pris pr. fjernet stub og derudover opstartsomkostninger. Det kan være i form af en fast pris eller et minimumsbeløb på opgaven.

 

3 hurtige pris- estimater på stubfræsning

(Obs: dette er blot priseksempler. Prisen varierer fra firma til firma). Du kan se flere priseksempler her.

Fræsning af 3 stk stubbe ø 75 cm
Regn med ca 1500-1700 kr.

Fræsning af 4 stk stubbe ø 25 cm
Regn med 1000-1400 kr.

Fræsning af 10 m2 bambus
Regn med 1000-1500 kr

Dertil kan komme tillæg ifht. kørsel eller specielle forhold omkring opgaven.

Sådan bestiller du tilbud på opgaven:

Gartnerhjælp - sådan gør du

Husk at beskrive opgaven så detaljeret som muligt

Når du indhenter tilbud på stubfræsning, er det vigtigt, du beskriver opgaven så præcist som muligt. Det giver din fagmand mulighed for at komme med en pris der er så nøjagtig som overhovedet muligt.

Beskriv gerne ting som:

 

  • Antal stubbe der skal fjernes
  • Diameter på stubbene
  • Ønsker du at få fjernet flis og dækket huller eller klarer du det selv
  • Hvor høje er stubbene (er de for høje, kan der forekomme tillæg)
  • Hvordan er adgangsforholdene
  • Skal han beregne en god pris hvis også naboen skal være med

Kan man selv stubfræse?

Ja, det er muligt at stubfræse selv. Men det kæver at du har det rette udstyr og erfaring til at gøre det sikkert og effektivt. Husk altid at stubfræsning kan være farligt og derfor kræver det nogle forholdsregler.

Hvis du vil stubfræse selv, er det vigtigt at følge instruktionerne til maskinen nøje og bruge de nødvendige beskyttelsesudstyr såsom sikkerhedsbriller, handsker og høreværn. Det er også vigtigt at sørge for, at der ikke er nogen kabler eller rør under jorden, der kan beskadiges under stubfræsningen. Her kan du læse mere om, hvordan du forbereder haven før en stubfræsning.

Hvis du ikke har erfaring med at bruge en stubfræser, kan det være en god idé at hyre en professionel til at gøre det for dig. En professionel vil have den nødvendige erfaring og udstyr til at gøre det sikkert og effektivt, og du undgår risikoen for personskade eller skader på din ejendom.

 

Hvor lang tid tager det at fjerne en træstub?

Tiden det tager for selve det at fræse en træstub afhænger af flere faktorer. Det er især størelsen, kompleksiteten og typen af stubben (bløde eller hårdt træ) og selvfølgeligt også kvaliteten på udstyret. Generelt kan det tage alt fra et par minutter til flere timer at fræse en stub.

Husk også at der går tid til at forbedrede opgaven. For eksempel kan det være nødvendigt at fjerne sten eller andre genstande, der kan beskadige stubfræseren. Det kan også være nødvendigt at skære stubben ned til en passende højde med en motorsav. Og måske skal omkringliggende grene og rødder fjernes for at give adgang til stubben.

Hvis du har brug for at få fjernet en stub, er det en god idé at tale med en professionel stubfræser for at få en vurdering af tiden det vil tage at fjerne stubben, og om der er nogen specielle forhold der gør sig gældende.

 

Stubfræsning af andet end træstubbe

De fleste forbinder stubfræsning med fjernelse af træstubbe, men teknikken kan også bruges til flere opgaver i haven. Du kan få rodfræset problematiske områder i haven så som en gammel hæk, bambusbuske eller måske et brombærkrat der har overtaget haven.

I mange tilfælde kan det være en stor fordel at hyre en ind til at lave rodfræsning på problematiske bevoksninger i haven. Bambus breder sig f.eks meget og her er det vigtigt at få det hele med, hvis man vil have et godt resultat. Du kan læse mere om bambus fjernelse her.

Du kan altid spørge din fagmand, om det er muligt at fjerne buske eller træer i haven, og husk at når du indhenter tilbud fra siden her, er det uforbligtende.

 

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand