Vi gør det nemt for dig:

Lokalgartner – find det bedste tilbud på topkapning af grantræer

Nemt, hurtigt og gratis

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokalområdet til topkapning af grantræer – nu

Vigtige overvejelser inden du topkapper dit grantræ

Hvis du overvejer topkapning af grantræer eller andre nåletræer, så er der nogle ting der er gode lige at overveje, før du går i gang. Der er måske en praktisk årsag til, du ønsker at beskære dit grantræ, men udover det praktiske, skal du også overveje det æstetiske. Hvordan vil du gerne have træet til at se ud, når beskæringen er overstået.

 

Grantræer bliver sjældent kønne at se på efter topkapning

Det bliver sjældent kønt, når du vælger at skære toppen af et nåletræ. Det er fordi, de sjældent skyder igen der hvor beskæreingen ligger. Derfor vil du stå med et træ, der har helt andre proportioner, end et naturligt grantræ.

 

Overvej at beskære dit grantræ fra bunden

Nu du ved, at toppen ikke vokser tilbage efter en topkapning, så overvej om ikke du skal lave en beskæring af de nederste grene. Her kan man fjerne grenene på den nederste del af træet, så du bevarer kronen, men skaber lys og luft i de nederste dele.

Igen vil grantræet ikke skyde fra stammen, så der kommer ikke nye grene på efter beskæring. Måske vil dette være nok til at løse din udfordring og måske er det en bedre løsning end at topkappe træet.

 

Beskær dit grantræ jævnt fra hele stammen

En anden metode til at beskære dit træ, uden topkapning og stadigt bevare kronen er at beskære det jævnt på hele stammen. Du kan tynde ud i grenene ved at skære grene af jævnt langs hele stammen. På den måde kan du få du tyndet godt ud og skabt mere lysindfald.

 

Fæld grantræet som sidste alternativ

Hvis du vurderer at en topkapning eller beskæring vil give et forkert æstetisk udtryk, så overvej om ikke du skal fælde træet. Det vil skabe lys og luft og du vil ikke stå tilbage med et halvt træ, der ikke er for kønt at se på.

Herefter kan du få stammen fjernet – feks. med rodfræsning, og herefter plante et nyt træ, der passer til dine ønsker.

 

Hvornår er det bedst at beskære et grantræ?

Dit nåletræ har bedst af at blive beskåret sidst på foråret eller først på sommeren. Det kan også beskæres igen sidst på sommeren. 

Undgå beskæring efter september, da nåletræer kan være udsatte for frostskader og skal have tid til heling inden vinter.

Spørg din professionelle topkapper om det er et godt tidspunkt lige nu at få udført opgaven – det kan variere fra opgave til opgave.

 

Vidste du…

At du kan indhente tilbud på alle typer gartneropgaver fra denne side, så som træfælding, kronereduktion generel topkapning og stubfræsning.

Få den rigtige hjælp til topkapning af grantræer

Det kræver specielle kompetencer at topkappe et grantræ, og det vil ikke være noget vi anbefaler, du bare lige selv gør.

Vi hjælper dig gerne med at finde den helt rette fagmand i dit lokalområde.

På såden her kan du få 3 tilbud fra fagmænd i dit område, der gerne vil byde ind på opgaven.

Denne service er ganske gratis. Alt du skal gøre er at beskrive din opgave, og sende den ind. Herefter modtager du 3 tilbud, du kan vælge mellem – og det er ganske uforpligtende.

Sådan fungerer det

Gartnerhjælp - sådan gør du

Vælg altid en professionel topkapper til beskæring af nåletræer

Når du bestiller en professionel topkapper, så ved du at jobbet bliver gjort ordentligt. De vil kunne udføre opgaven sikkert og med de rigtige redskaber, så der ikke sker skade på omgivelser, personer eller materiel.

Dertil sikrer du dit træs sundhed. Foretages beskæringen forkert, kan det betyde at dit træ går helt eller delvisgt ud.

En professionel topkapper vil derudover  også kunne rådgive dig om, hvornår det er bedst at beskære dine grantræer, og hvordan du kan vedligeholde dem for at sikre, at de forbliver sunde og robuste.

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand