Vi gør det nemt for dig:

Lokalgartner – find det bedste tilbud på træfældning

Nemt, hurtigt og gratis

Få 3 gratis og uforpligtende tilbud fra lokalområdet til træfældning nu

Find den rigtige, lokale fagmand til fældning af træer

Skal du have fældet et eller flere træer? Og leder du efter den rette mand til opgaven? Det kan være lidt af en opgave at finde den bedste mand til opgaven i lokalområdet. Forskellige typer opgaver kræver forskellige typer kompetencer. F.eks. er en topkapning en helt anden opgave end hvis du blot skal have fældet et mindre træ i baghaven.

Vi har gjort det nemt for dig at få indhentet tilbud på præcis den opgave, du står overfor. Det sikrer at du finder en person til opgaven med de rette kompetencer, men det sikrer dig også at du får en skarp pris på opgaven.

Der er mange penge at spare ved at indhente det rette tilbud

Mange tager den første og den bedste lokalmand, men der er faktisk penge at spare ved at hente tilbud fra forskellige fagmænd i dit område. Det kan du gøre nemt og enkelt her.

 

Sådan fungerer det

Gartnerhjælp - sådan gør du

4 ting du skal være opmærksom på, når du beskriver opgaven

Der er nogle opgaver der naturligt følger med, når du fælder træer. Her er det en god idé at du tager stilling til dette, inden du beder om en pris på opgaven. Vil du selv tage dig af arbejdet, eller ønsker du at den der tager opgaven står for det hele. Her er tre ting, du bør overveje:

Type og omfang af træfældning

Det er selvfølgeligt afgørende, hvilken type opgave, du skal have hjælp til. Nogle opgaver kræver specialudstyr og specielle kompetencer. Det kan have betydning, om det er løvtræ eller gratræ, hvor højt det er samt diameter på træet.

Derudover er det vigtigt at beskrive, hvor mange træer det drejer sig om om. Adgangsforhold kan også have en betydning. Vær så præcis som muligt, når du beskriver opgaven.

Bortskaffelse af grenaffald

Vil du selv stå for bortskaffelsen af træet – det vil sige både grene og stammer. Der kan være ret store mængder grenaffald forbundet med en opgave – alt efter opgavens omfang. Kan du bortskaffe det selv, eller har du brug for hjælp.

Et tip er at lave et kvashegn et sted i haven. Dette er en nem måde at arrangere grenene på, det fylder ikke specielt meget og det er særdeles godt for dyr og biodiversitet i haven.

Opskæring af stammer

Skal træet bare fældes og ligge hvor det ligger, eller ønsker du hjælp til opskæring af stammer. I så fald, hvor store stykker ønsker du. Skal det bruges til brændeovn, er det en god idé at angive mål, så din arbejdsmand kan skære træet op efter de rette mål.

Kløvning af træ så det er klart til tørring

Nogle af de firmaer, der tilbyder træfældning, tilbyder i samme omgang også opskæring og kløvning af træet, så det er lige til at lægge til tørring. På den måde sikrer du dig brændeovnsklart træ, der kan bruges om et år eller to. Læs guiden til pejsebrænde her.

Derfor skal du finde din hjælp her

  • Nemt, hurtigt og gratis at indhente tilbud
  • Spar penge ved at få et skarpt tilbud
  • Støt lokalt – find din nærmeste fagmand

Hvornår er det bedst at fælde træer?

Du kan fælde træer året rundt, men det kan godt være en god ide at planlægge din opgave.

Om sommeren er træerne saftfyldte og det betyder også, at de er tungere at have med at gøre. Er det en stor opgave du ønsker varetaget, så kan det godt have en betydning.

Dertil er det hårdt arbejde at fælde træer, så overvej om der er en årstid, der passer dig bedre arbejdsmæssigt. Det kan være en rigtig varm opgave midt på sommeren.

Er der tale om et stort træ, kan det være nødvendigt at fælde det, når kronen ikke bærer løv. Det skyldes at det er nemmere at vurdere, hvordan træet vil falde, hvis man har den fulde fornemmelse af træets krone.

 

Er det svært selv at fælde et træ?

Alt er jo relativt, men nogle opgaver er mere vanskelige end andre. Hvis det er en ”nem opgave” så er det ret nemt at fælde det ved roden – når blot man tænker over en rigtig fældekam og fældesnit.

Der er dog også mere komplicerede opgaver, hvor det kan være en rigtig god ide at få en professionel træfælder med på råd. Han vil kunne vurdere, om du kan tage opgaven selv, eller om der bør en professionel træfælder ind over. De lidt mere komplicerede fældningsopgaver opstår når:

  • Træer der står tæt på bygninger og andre ting, man ikke vil ramme
  • Et træ der står tæt på vejen
  • Store træer
  • Træer der falder i en anden retning fordi de hænger fat i andre træer
  • At træet har et baghæld eller sidehæld
  • Der er råd og svamp i træet, eller i træets rødder

 

Træfældning på lidt plads

Der er mange fældningsopgaver i haver, hvor træerne simpelthen er blevet for store. Det betyder, man ikke kan ”lægge dem ned” uden at ramme noget man ikke vil ramme.

I dette tilfælde vil man kunne fælde træet i sektioner. Det gøres ved at træfælderen kravler op i træet og fælder træet oppe fra – en gren ad gangen. Dette er en speciel opgave som kræver speciel træning og udføres af en aborist, så i dette tilfælde er det vigtigt at hyre den rette person ind til opgaven.

Hvad koster træfældning?

Ja hvad koster træfældning egentligt?Prisen kan variere rigtigt meget alt efter opgave og leverandør. Det har blandt andet betydning, hvilken højde, diameter og sort dit træ har. Derfor betyder det også noget, om du skal have hjælp til opsavning og bortskaffelse af stamme og grene.

Du kan få lidt mere information om en træfældning pris her.